Over Lidemari Art

Nu

Je leeft. En soms moet je lef hebben. Van het een kwam het ander.
Nu is er lidemari art. Ik sta erbij en kijk ernaar.

Toen

Ik kom uit de communicatie, zat in de pr, was redacteur, een blije ambtenaar, voorlichter, communicatie-adviseur. Tussen de bedrijven door richtte ik een eigen bedrijfje op – li design – om iets van mijzelf te hebben. Ik vond de platte plumeau uit en verzamelde met liefde veel van wat de indrukwekkende struisvogels voortbrengen.
Ik begon tassen te maken van struisvogelleer.
Inmiddels ben ik pensionado, vitalo. Dat geeft ruimte, tijd, beweging, de weg ook naar jezelf, naar binnen, naar wat je handen maken.

Zo ziet het er uit

Kijk even mee. Een paar dingen in brons. Een struisvogel, een handvat voor mijn plimo. Wat beelden in zeepsteen, albast, serpentijn. Wat zaken in leer: tassen, moccasins. En mijn plimo, huishoudelijk gereedschap, fantastisch praktisch. Over nut en noodzaak raak ik niet uitgezongen. Na registratie van mijn product kwamen er meer platte plumeaus op de markt. Maar niet met de antistatische flexibele buikveren van dame struisvogel. Ze worden industrieel benut vanwege hun stofabsorberende functie. 

Waar

Ik heb een mooi atelier aan Havervelden 4, Boxtel. Ik zat eerder elders. Een paar jaar was dat ook op De Kleine Aarde, met meer ateliers in de Van Cooth Hoeve. Met z’n drieën gingen we op zoek naar een nieuw onderkomen toen we daar weg moesten. We zijn bij elkaar gebleven. Mijn buurvrouwen Josje Dormans van SjamaniTas en Marja Konijn van SaraMare hebben een fraaie grote ruimte naast de mijne, allen in het gebouw van Javalo. 

Goede buren

JosjeDormans verwerkt leer tot bijv. trommeltassen en in combinatie met natuurlijke materialen tot toegepaste kunst. Zij geeft ook les in het maken van tassen en klein leerwerk.
Marja Konijn verwerkt wol en textiel  tot schilderijen, bloemen en lijkwades. Zij toont  een bijzonder en omvangrijk, kleurrijk oeuvre vol spiritualiteit en creativiteit. 
Met open dagen werken we samen. Dat is fijn voor ons en voor wie ons zoekt.

Wat nog meer

In 2002 richtte ik dus li design stijl&functie op, met struishoudelijke producten, maar ook mode, en meer. Veel ervan heeft een relatie met Zuid Afrika. Van de voorraad prijs ik wat dingen af.
Ik heb een paar jaar gewerkt vanuit mijn eigen communicatiebureau li destiny.
Ik schrijf nog wel, maar het communicatiebureau is nu niet actief.

! Actie !

We sluiten aan bij het Landelijk Atelierweekend, op 16 en 17 november. Openingstijden van 12 tot 17 uur. In het gebouw van Javalo,
Havervelden 4,
bedrijventerrein Ladonk,
Boxtel 5281 PT

Contact

Mail desgewenst via het formulier op de contact pagina naar Lidemari-art.